ZABITA EKİPLERİMİZ SAKATLIK NUMARASI YAPAN DİLENCİYİ YAKALADI

Belediye Zabıtası, sakatlık numarası yaptığını belirlediği 40 yaşındaki bir kişinin dilenerek elde ettiği parayı çorabında sakladığını ortaya çıkardı.

Hürriyet Caddesindeki Sulu  caminin  önünde  dilenen   Süleyman  Candan (40) isimli şahıs, sakatlık numarası yaparak dilenirken  Zabıta ekiplerinin  yaptığı denetimde  şahıs yakalanarak  zabıta  karakoluna götürüldü.

Zabıta karakolunda yapılan üst aramasında, şahsın dilenerek elde ettiği paraları sol ayağındaki çorapların içine sakladığı görüldü. Üç saat içinde toplam 105 TL para kazandığı zabıtalarca tespit edilen şahıs, kabahatler kanunu istinaden işlem yapıldı.

Zabıta memuru Hasan İzgören yaptığı açıklamada, "Şahıs öğlen saatlerinde Sulu cami önünde dileniyordu. İki bacağı yokmuş gibi dilenen şahsı ayağa kaldırdığımızda ayaklarının olduğunu gördük, şahıs sakatlık numarası yaparak halkın merhamet duygularını sömürerek para kazanıyordu. Karakolda yaptığımız incelemede şahsın her hangi bir sakatlığının olmadığını gördük. Şahsın üzerinde çıkan paraya el koyduk hakkında kabahatler kanununa  istinaden işlem yaptık. Vatandaşlarımızın bu tür insanlara inanmaması gerekiyor" dedi.