• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TARİHİ EVDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TARİHİ EVDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Yılmaz; Siverek Tarihiyle, Kültürüyle, Gelenekleri, Görenekleri ve adetleriyle kadim bir şehirdir, tarihi özelliği olan yapıları gözümüz gibi koruyacağız’’ dedi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverek Belediyesi ve Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hibe programları kapsamında Belediyeye ait tarihi Humanlar evinde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçenin Hasan Çelebi mahallesinde bulunan tarihi evde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Belediyecilik anlayışımızda Tarihi belediyecilik önemli bir yer tutar, bu anlayıştan hareketle şehrimizde bulunan tarihi nitelik taşıyan yapıların tamamını koruma altına almak için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ’’kentimiz için koruma amaçlı imar planı hazırlandı, bundan sonra bu şehrin hafızası olan gözü olan kulağı olan tarihi yapılarımızı tarihi eserlerimizin tamamını korumaya dönük kesinlikle uygulamalarımız söz konusu olacak bu bağlamda bugün gezdiğimiz Humanların evi diye Sivereklilerin bildiği tarihi yapımızı da malumunuz olduğu üzere restore çalışmalarına başlamış bulunmaktayız, çok kısa bir sürede içerisinde inşallah restorasyon çalışmaları tamamlanacak ve bu evi Siverek halkının hizmetine sunacağız, bundan sonrada önümüzdeki aylar içerisinde yine Siverek’te tarihi güzelliği olan yapıları restore etme ile ilgili arkadaşlarımız proje çalışmalarını yürütmektedirler, bu aşamaya geldiğinde inşallah onlarında restorasyonla ilgili çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız, Kısacası başta da belirttiğim üzere bizim anlayışımızda bir şehri şehir yapan geçmişi ile bağlantısı olan şehirler günümüzde ön plana çıkmaktadır, bu anlayıştan hareketle kesinlikle tarihi özeliği olan yapıları gözümüz gibi koruyacağız, Siverek tarihiyle kültürüyle gelenek  ve görenekleriyle kadim bir şehirdir. Bu şehre gözümüz gibi bakmalıyız, dolaysıyla bu yapıları korumaya dönük adımları bundan sonra atmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü