SİVEREK BELEDİYESİNDEN SURİYELİ ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

Bilgi evi öğrenci ve öğretmenleri, Siverek’te eğitimlerini Vali Mehmet Erdoğan Cebeci İlkokulunda devam eden 500 Suriyeli öğrenciye temizlik malzemesi ve çeşitli kırtasiye malzemesi dağıttı.

Konuyla ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bilgi evleri öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin projesi vesilesiyle Suriyeli öğrencilerin okulunu ziyaret ettik. Öğrencilerimizin düzenlediği kermesin gelirlerini okulun ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geldik, bizim misafirlerimiz olan Suriyeli kardeşlerimizle kaynaşmanın bir araya gelmenin yardımlaşmanın dayanışmanın çocuklarımız üzerinde de bir davranışa dönüşmesi için önem verdiğimiz bir projeydi. Benzer çalışmalarımız devam edecektir. Çocukların eğitimlerine önem verdiğimizden ötürü bu konudaki ihtiyaçlarını da gücümüz yettiği oranda karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Bilgi evi öğrencileri ise her zaman bu tür projelerde yer alacaklarını Suriyeli kardeşlerimize destek olacaklarını belirtiler.