BAŞKAN YILMAZ EXPO 2016 ANTALYA AÇILIŞINA KATILDI

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan EXPO 2016 Antalya fuarına katıldı.

Yabancı ülkelerin konsoloslarının yaptığı ziyaret sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz Battalgazi Belediyesi standını ziyaret etti.

Tarihi Kentler Birliği’nin bir okul olduğunu belirten Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği hakikaten bir ekol, bir okul mahiyetinde. Çünkü biz kadim şehirleriz. Anadolu’daki şehirler, mesela Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehir. Mimarisiyle, sokaklarıyla tarihi ören yerleri ve inanç merkezleriyle orada yaşayan zat ve şahıslarla, Peygamberlerle bir kere onların izlerini bulabiliyorsunuz. Battalgazi de aynı şekilde. Bu kadar kadim şehirlere, özellik taşıyan şehirlere belediye başkanlığı yapmak da kolay değil. Hassas dantel örer gibi örüyorsunuz şehirleri. Onun için biz Tarihi Kentler Birliği’nde tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Tarihi Restorasyon, Sokak iyileştirmeleri, hanları, kervansarayları, köprüleri aslında ceddimizin bize miras olarak bıraktığı, mekânları geleceğe taşıma adına yardımcı oluyoruz birbirimize. Orada da güzel bir birliktelik var” diye konuştu.