KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ SEMİNER DÜZENLEDİ

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından talasemi haftası nedeniyle kursiyerlere seminer düzenlendi.

Hasan Çelebi mahallesinde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen seminere Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Doktor Aylin Özkahraman konuşmacı olarak katıldı. Özkahraman seminerde Talasemi hastalığının seyri, belirtileri, tanısı, bu hastalıktan korunmada etkili yöntemlerin yanı sıra, talasemi hastalığı tedavisi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

8 Mayıs dünya talasemi hastalığı haftası nedeniyle kursiyerlere bir seminer düzenlediklerini’ belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül “Bu hastalık bölgemizde özelikle bayanlarımız arasında pek bilinmemekte, bilenler ise bu hastalıktan korunma ve tedavi yöntemleri konusunda çok az bilgiye sahip, Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hocamız Doktor Aylin hanım sağolsun gelip bize ve burada eğitim gören kursiyerlerimize çok faydalı bilgiler içeren bir seminer verdi. Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.