• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK AHİLİK HAFTASINI KUTLUYOR

SİVEREK AHİLİK HAFTASINI KUTLUYOR

           

            Siverek’te ilk kez düzenlenen ahilik etkinliklerine Belediye Başkan Vekilimiz Hamdi Hatipoğlu katıldı.

            Bu yıl yirmi dokuzuncusu düzenlenen ahilik haftası etkinlikleri ilk kez Siverek ilçesinde düzenlendi.

            Tarihi Gümrük hanında Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Belediyemiz katkılarıyla düzenlenen etkinliklere Siverek Kaymakamlığına vekâlet eden Hilvan İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, İlçede Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Temsilcileri katıldı.

            Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay yaptığı konuşmada Ahilik haftasının tarihçesini anlatarak şunları kaydetti” Bu yıl yirmi dokuzuncusu düzenlenen Ahilik haftasını ilk kez Siverek’te kutluyoruz, Siverek’te esnafımızın sayısı çok kısmet olursa bundan sonra ahilik haftasını her yıl bir ilçede kutlayacağız”

            Siverek kaymakamlığına vekâlet eden Hilvan İlçe Kaymakamı Ahmet Özay Ahiliğin cömertliğin kapısı olduğunun belirterek şunları kaydetti” Ahilik eline, beline diline hâkim olmaktır. Kalbini kapını anlını daima açık tutmaktır. Anlını açık tutmak felsefesiyle ortaya çıkmış bir yiğit oğlu yiğit Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Ahilik mertlik Cömertlik doğrulu kapsıdır”

            Belediye Başkan Vekilimiz ise Ahilik Haftasını kutlayarak katılımcılara teşekkür ederek konuşmasında şunları kaydetti. ’Geçmişte Osmanlı ve Selçuklu döneminde Anadolu’da yaşatılan ve yaşamasını sürekli hale getiren bir dayanışma birlik beraberlik kardeşlik örneğidir, ilk kez düzenlenen bu Ahilik Haftasında emeği geçen herkese teşekkür ederken bizleri bir araya getiren Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığına teşekkür ediyorum’ ’dedi.

            Siverek’te yılın ahisi seçilen Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı’ya ahilik cübbesi girildi. Hafta dolayısıyla 10 esnafa plaket verildi.

            Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri Siverek’e özgü oyunlar sergiledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi Ahilik ile ilgili skeç gösterisi yapıldı.

            Programın ardından Kaymakam Ahmet Özay ve beraberindekiler esnaf odaları temsilcileri esnafları dolaşarak esnaflara ahilik nasihatinin yazılı olduğu afiş hediye ettiler.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü