• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KIRSAL MAHALLELERDE 900 KM STABİLİZE YOL YAPTIK

KIRSAL MAHALLELERDE 900 KM STABİLİZE YOL YAPTIK

 

Kent merkezi ve kırsal mahallelerde (köy) yol, stabilize, iyileştirme, genişletme ve menfez çalışmaları yapan Siverek Belediyesi, bu çalışmalarla kent tarihinin en önemli hizmetleri yapmış oldu. Cumhuriyet tarihi boyunca yolları yapılmayan veya yapılan ama kullanılamaz gelen köy yollarında çalışma yapan belediye, yaptığı hizmetlerden dolayı halkın gönlüne taht kurdu.

Kırsal mahallelerde yol ve iyileştirme çalışmaları yapan belediye, 900 kilometre stabilize yol çalışması yaparak, belediye tarihinde yapılmamış bir hizmete de imza attı. Belediye yine il özel idaresi döneminde yapılan ancak bakımsız olan 100 kilometre yolu ise yeniden yaptı.

Daha önce aralarında 300 yıllık yerleşim yerlerinin de olduğu çok sayıda mahalle sakini, daha önce hiç hizmet almadıklarını belirtti. Daha önce yolları olmayan birçok mahallede yol açan belediye ekipleri, çalışma yaptığı tüm mahalleleri yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan kurtardı.

Mayıs ayında çalışmaların başlatıldığı Sapan Mahallesi sakinleri, daha önce mahalle içi yollarının olmaması nedeniyle hastalarını ana yola kadar taşımak zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Belediyemiz imkanlarının kıt olduğunu biliyorduk ve gelmelerini bekledik. Bizler sabır gösterdik, onlar yollarımızı yaptı. Başta Belediye Başkanımız Resul Yılmaz olmak üzere yollarımızın yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dediler.

Yaklaşık 650 mahalle (köy) ve sokak (mezra) ile 4314 kilometre yüz ölçüme sahip Siverek, birçok ilden büyük ilçeye hizmet etmenin bilincinde olan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kırsala yaptığı ziyaretlerde halkın sorunlarını yerinde görüyor. Sorunların çözümü için birimlere talimat veren Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini sağlıyor.

Yolun medeniyet, su ihtiyacının insan hakkı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Yılmaz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bilindiği üzere Siverek yüz ölçümü ve dağınık bir yerleşim alanıyla birçok il merkezini geride bırakıyor. Yıllardır sorunlarımız birikmiş Büyükşehir Belediye yasasıyla Belediye olarak bu dönemde kırsal alanda çalışmaya başladık. Sorunlarımızı aciliyete göre sıralayıp çözüm yollarını vatandaşımızla birlikte buluyoruz. Hizmet şiarıyla hiçbir ayrım yapmadan ekiplerimiz imkânlarını zorlayarak kırsalda bulunan mahalle ve sokaklarımıza hizmet götürüyor. Merkez kırsal ayrımı yapmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz sabırlı olmalarıdır, Belediye olarak gecemizi gündüzümüze katarak insanlarımız için insanca yaşam alanlarını oluşturmaya çalışıyoruz”

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü