SİVEREK'TE SAMAN PAZARI HİZMETE AÇILDI

İlçenin Fırat mahallesinde 13.500 metrekare alan üzerine kurulan ve 38 işyeri ve sosyal tesislerin bulunduğu yeni saman pazarına taşınan esnafları belediye başkanı Resul Yılmaz ziyaret etti.

Saman pazarı esnaflarını gezen Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi. “ Siverek ekonomisi iki ana unsurdan oluşuyor, birisi tarım, ikinci hayvancılıktır. Burası hem tarım, hem de hayvancılığa hitap eden bir pazar.  Daha önceki saman pazarı yeri hem Siverek’e hem de esnaflarımıza yakışmayan bir ortam dı. Zaman Zaman yaptığımız gezilerde bu esnaflarımıza söz verdik saman esnafına ait kendi işyerleri olan bir Pazar kuracağız dedik, söz verdiğimiz gibi esnafımıza hitap eden,  hem üreticilerin ürettiği samanı kolaylıkla burada satabildiği, hem de saman tüccarlığı yapan ağabeylerimiz büyüklerimiz burada rahatlıkla saman alışverişlerini yapabildiği bir tesis inşa ettik.” Dedi.

Kıraathane, dinlenme yeri,  mescid ve lokanta gibi  sosyal tesislere sahip saman pazarına kavuşan esnaflar belediye Başkanı Resul Yılmaz’a teşekkür etti.