• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ MUHTARLAR VE STK'LARLA İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN YILMAZ MUHTARLAR VE STK'LARLA İFTARDA BULUŞTU

 

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kentteki mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine iftar verdi.

Tarihi Paşa Konağı'nda düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye birim Müdürleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Yılmaz, Ramazan ayının rahmet ve bereket zamanı olduğunu söyledi. Yılmaz, "Ramazan ayının başta coğrafyamız olmak üzere, bölgemizde, yakın komşu illerimizde yaşanan ve hepimizi derinden üzüntüye boğan olayların bir an önce son bulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz" dedi.

İstişareye ve ortak akla çok önem veren bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Sizlerle birlikte gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle 7/24, yakın çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere Siverek halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Biz belediye hizmetlerini şu veya bu şekilde sizlerin de desteğiyle, değerli görüşleriniz doğrultusunda bitireceğiz. Tahminen 2017 yılının sonuna doğru alt ve üst yapısı tamamen bitmiş, yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla değişmiş, hepimizin arzuladığı bir Siverek’i inşallah hep birlikte görüp buna şahitlik edeceğiz” diye konuştu.

Yılmaz bir toplumu müspet anlamda değiştiren iki unsurun olduğunu belirterek, “Biri sanayileşme iken diğeri ise eğitimdir. Siverek olarak maalesef sanayi de istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadık. Organize sanayi bölgesi olmak üzere sanayileşme noktasında çok önemli adımlar atılıyor. Şuan da mazareti nedeniyle aramızda olmayan değerli kaymakamımız, partimiz ve teşkilatımız gerek vekillerimiz, bakanımız yakinen organize sanayi bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesi için her türlü desteği veriyorlar. Bizlerde Siverek Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü imkanı seferber etmiş durumdayız. İnşallah çok kısa bir süre sonra organize sanayi bölgesinin temelini sizlerle birlikte atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Siverek’te eğitim noktasında olumlu gelişmelerin olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Yıllardır arzuladığımız eğitim fakültesiyle ilgili hamdolsun uygulamalı bilimler fakültesinin kurulmasıyla ilgili kararlar çıktı, öğrenci alımları ise LYS sonuçlarının ardından başlayacak. Kaymakam bey eski hükümet konağını uygulamalı bilimler fakültesinin eğitim ve öğretime başlaması için tahsis etti. Ben bu hassasiyetlerinden ötürü huzurlarınızda Siverek halkı adına kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

-“El ele vererek birlik olup kentimizi kalkındırmalıyız”

Tüm kesimlerin ilçenin kalkınması için bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Siverek sıradan bir ilçe değil. Siverek dediğimiz zaman tarihiyle, kültürüyle, sosyal yaşantı şekliyle kadim ve geçmişi olan bir şehirdir. Şehirler ve medeniyetler, birbirlerini tamamlayan ve bütünleyen unsurlardır. Siverek’in de bu anlamda bir medeniyet anlayışı ve tasavvuru var. 1980’li yılları hatırlıyorum, hatta 1984 yılına kadar üniversiteye yerleşme oranları incelendiğinde Şanlıurfa merkezden bile daha ileri de idik. Son zamanlarda maalesef eğitimde istediğimiz seviyede değiliz. Moralimizi bozmadan, el ele vererek başta eğitim olmak üzere belediyecilik hizmetleri de olmak üzere Siverek’i en kısa süre içerisinde hak ettiği yere getireceğiz” diye ifade etti.

İlçede yoğun alt ve üst yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Çalışmalar sırasında halkımıza rahatsızlık verdiğimizin elbette ki fakındayız. Göstermiş olduğunuz sabır ve sebat için sizlere ve Siverek’te yaşayan 245 bin 385 insanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten meşakkatli ve zorlu bir süreç ama hep birlikte yaşayıp göreceğiz ki 2017 yılının ilk yarısına yani 6’ıncı ayına kadar alt yapısı tamamen bitmiş, üst yapısının da %80’ini tamamlamış olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre %56’sı tamamlanmış durumda. Çalışmalar çok süratli bir şekilde ilerliyor. ŞUSKİ, Siverek Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve diğer paydaşlar kent genelinin 59 noktasında çalışma yürütülüyor. Bazılarımız halkı olarak ‘Başkan bir cadde bitmeden neden diğerinde çalışma yapılıyor?’ diye sorabilir. Ben işin teknik boyutundan anlamam ama işin teknik kısmıyla ilgilenen arkadaşlarımız ilçemizin jeolojik yapısı nedeniyle bu derece yoğun çalışma yapılmaması durumunda sadece ana arterlerin 1,5-2 yılda ancak tamamlanacağını belirttiler. Altını çizerek söylemek istiyorum ki arkadaşlarımız 7/24 mesai mefhumu gözetmeden çalışmaları bir an önce nihayete erdirmek için çalışıyorlar”

Sadece alt yapı ve ana caddelerde çalışma ile yetinmediklerini belirten Belediye Başkanı Resul Yılmaz şunları kaydetti: “Yine malumunuz çarşı merkezinin Büyükşehir Belediyemizin büyük katkılarıyla bir kısmının alt yapı ve kepenklerini, üst yapı olmak üzere geri kalanın ise üst yapısının tamamını ahşapla kapladık. Siverek’e yakışır bir görünüm bir estetiğe kavuşturduk ve esnafımızın hizmetine sunduk. Sizlerden istirhamımız şudur ki lütfen bizlere biraz daha anlayış gösteriniz, biraz daha sabır ve sebat gösteriniz. Başta alt yapı olmak üzere üst yapıda da Ankara’da, İstanbul’da, Kayseri’de Konya’da hasıla Türkiye’de belediyecilik denince akla gelen bütün merkezlerdeki yol kalitesi neyse Siverek’e o kalitede yol hizmetlerini getireceğiz. Bir kısmını yaparak hizmete sunduk fakat o bile daha bitmiş bir çalışma değil. O alanda kaldırımlar yenilendikten sonra istediğimiz, arzuladığımız yol kalitesini yakalamış olacağız.”

Konuşmasının sonunda davetlilere iftar yemeğine katılımlarından ötürü teşekkür eden Başkan Yılmaz, yaşanacak Kadir Gecesinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Siyar-Der Başkanı Ramazan Baylan, “Belediye Başkanımıza bu gece için teşekkür ederiz. Çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirdi” dedi.

Esmerçayı mahalle muhtarı İrfan Dağkesen, “Mübarek Ramazan ayı nedeniyle Belediye Başkanımız çok güzel bir davet verdi. Kendisiyle istişare etme fırsatı bulduk. İlçemizde devam eden çalışmalar konusunda bizleri bilgilendirdi. Bu tür toplantıların artması en büyük dileğimizdir. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü