• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİMİZ DEVAM EDİYOR

DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİMİZ DEVAM EDİYOR

 

Şanlıurfa Milletvekili Avrupa uyum komisyonu üyesi Mehmet Kasım Gülpınar, demokrasi nöbeti tutan kitleye meclisin bombalandığı anı anlatarak demokrasinin önemini anlattı.

Tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşların demokrasi nöbeti üçüncü günde de devam etti.

İlçe emniyet müdürlüğü önünde üç gündür vatandaşlar darbeye karşı demokrasi nöbetine devam ediyorlar.

Kadın erkek çocuk yüzlerce vatandaşın nöbet tutuğu alada üç gecedir vatandaşlarla nöbet tutan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri sabaha kadar alandan ayrılmıyorlar.

Nöbet tutulan alanda Siverek’te faaliyet göstersen sandıklara ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri darbeye karşı yaptıkları konuşmalarla nöbet tutmaya devam edeceklerini belirtiler.

Şanlıurfa Milletvekili Avrupa uyum komisyonu üyesi Mehmet Kasım Gülpınar nöbet tutan vatandaşları ziyaret ederek vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Gülpınar darbe teşebbüsünde bulunanların meclisin bombalandığı zaman meclise olduğunu hatırlatarak anı anlatarak demokrasinin önemini anlatıp en kötü yönetimin bile darbelerden daha iyi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu” İşte  bugün  şayet 15 Temmuzda  O menfur  günde  eğer birileri muhafak  olsaydı  şu anada  bizler ya dar ağacındaydık  yada mecliste  bulunduğumuz  sırada  meclisin tepesi bombalanarak o demokrasi muhabeddinin  altında  belki hakka kavuşmuştuk.Bizde   bu gün  sizlerle bir araya gelemeyecektik.Ama demek ki   bu dünyada  hepimizin birlikte  yaşayacağı  günler varmış  ve inşallah bu günler  bundan  sonra  kara günlere vesile olmak isteyen  kara günleri bu ülkenin başına getirmek isteyen kişilerin Alla cezasını  vererek inşallah  sizlerle birlikte ,bu inançlı  bu imanlı   halkla birlikte  çok daha güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz. Ama sen  elimde silahlı güç var, elimde kaba kuvvet  var, ben senden memnun  değilim, seni ben kendi imkanlarımla götüreceğim, seni  silahla götüreceğim, tankla götüreceğim, topla götüreceğim F-16 ile  götüreceğim dersen bu halk onun karşısında  durur, tıpkı bu gün yaptığı gibi. Sohbet ortamlarında   darbelerin ne kadar kötü olduğu ,bu  memleketin  darbelerden ne kadar çektiğini  ve darbeleri  nelere sebebiyet verdiğin  hep anlatıyordum, ama tabi insan yaşamadığı için  siz gençler özellikle  belli yaşata ki  gençler sadece AK Parti  iktidarını  gördüğünüz için bazı ufak eksiklikleri  zaman zaman eleştiriyorsunuz, ama bakın hep şunu  söylüyorum  en kötü demokrasi bile  en iyi darbeden daha iyidir.Bizler her zaman demokrasinin gücüne inanacağız. Bizlere silahın gücüne inanmayacağız, silah keleşliktir. Silah namertliktir eğer gücün yetiyorsa eğer kendine güveniyorsan hodri meyden gelirsin siyaset bu halkın karşısına çıkarsın eğer cesaretin varsa eğer babayiğitsen fikirlerini yarıştırtsın en büyük silah fikirdir. Varsa fikrin çık ortaya konuş yoksa öyle silahla topla tüfekle bu iş yürümez arkadaş yürümez”

Milletvekili Gülpınar’ın ardından halka hitap eden Siverek Belediye Başkanı Yılmaz demokrasinin  önemini anlatarak meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceklerini  belirti.

  

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü