• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

DİRENİŞ NÖBETİNİN 10. GÜNÜNDE HALKIMIZ ALANA SIĞMADI

DİRENİŞ NÖBETİNİN 10. GÜNÜNDE HALKIMIZ ALANA SIĞMADI

 

15 Temmuz’da FETÖ/PDY mensubu bir grup askerin darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan Siverek, bekleyişin 10. Gününde meydana sığmadı.

Kaymakamlık ve Paşa Konağı çevresinde her gece bir araya gelen Siverekliler, demokrasi nöbetinin 10. Gününde de tehlike tam olarak geçene ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘eve dönün’ çağrısı gelmeden meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi.

Grup Dergâh konseri öncesi meydanda toplanan yaklaşık 10 bin demokrasi nöbetçisine seslenen Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, FETÖ çetesiyle gevşemeden sonuna kadar mücadele edileceğini söyledi. Başkan Yılmaz, Hz. Süleyman ile kanadı kırılan kuşun kısasını hatırlatarak, “Bu paralel çetelere, alçaklara uyarladığımızda bunların maskeleri düşüyor. Bizler bunları toplumda ifşa edelim ki herkes bunları tanısın. Artık kimse bunlara kanmasın” diye konuştu.

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir talimat gelmeyene kadar meydanları terk etmeyeceklerini belirten Yılmaz, alanı dolduran Sivereklilere milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Başkan Resul Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahne alan Grup Dergâh, Sivereklilere unutulmaz bir gece yaşattı. Grubun seslendirdiği ilahilere eşlik eden binlerce kişi daha sonra ellerini semaya açarak dua etti.

Yapılan duanın ardından darbe tarihiyle ilgili çeşitli bilgiler veren Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, engellenen darbe girişiminin dünya tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Gece okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü