DİRENİŞ NÖBETİMİZ 17. GÜNDE DE DEVAM EDİYOR

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra,  darbecilerin ikinci kez teşebbüslerini önlemek amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Siverek kentinde de demokrasi nöbetini tutan vatandaşların sayıları artarak 17’nci gününe ulaştı.

Kentimizin Tarihi  paşa konağı  önünde ki  alanda  her gece   toplanıp çeşitli etkinlikler  düzenleyen   Siverek belediyesi  nöbetlerde  vatandaşlara, çorba, su, çay yemek meyve   ikramında bulunurken, düzenlenen   etkinlikler  kapsamında  ilahi sanatçıları  ile ilahi guruplar   konser vererek  demokrasi nöbetine devam  ediyor.

Demokrasi nöbetinin 17’ci   gecesinde Siverekli ilahi sanatçısı Ömer Şefkatli ilahi konser verdi.

Siverek’te beklenen Demokrasi nöbetin etkinlikleri kapsamında   12. Eylül  1980 Askeri  darbe  döneminde   cunta  mağduru bilim adamları darbe dönemlerinde   yaşadıkları   o karanlık  günlerini  anlattılar.

Uzun yıllara  Kahramanmaraş  Sütçü İmam Üniversitesinde  görev  yapan  Siverekli öğretim üyesi  Hasan Karakurt  12 Eylül darbe dönemi ve sonrasında  yaşanan darbe teşebbüsleri dönemlerinde   yaşanan insan hak ve hürriyetlerinin  ihlallerin anlatarak  demokrasi  nöbeti tutan  vatandaşlara   darbelerin kötü bir sistem olduğunu dile getirdi.