• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN RESUL YILMAZ SİVEREK HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

BAŞKAN RESUL YILMAZ SİVEREK HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz askeri darbe girişimiyle birlikte milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Siverek halkına teşekkür etti.

Darbe girişiminin ilk anından itibaren tüm Türkiye’de kutlu bir direnişin başlatıldığını ve bu dik duruş sayesinde hain darbecilerin geri püskürtüldüğünü ifade eden Yılmaz, “15 Temmuzda milli irademizi, seçilmiş Cumhurbaşkanımızı ve yine ülkemizdeki tüm kesimleri temsil eden, onların oyları ile seçilmiş olan milletvekillerimizi ve meclisimizi, acımasızca, haince hedef alan darbe girişimine karşı, tüm Türkiye halkları tek yumruk halinde birleşmiş ve unutulmaz bir direniş göstererek bu kalleş ve sinsi komployu etkisiz hale getirmeyi başarmıştır” diye konuştu.

Süreçte yaşananların büyük bir halk devrimi niteliğinde olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Bir yönüyle bu topraklarda yaşanmış ikinci kurtuluş savaşıdır. Hain darbecilerin milletimizin vergileri ile vatanımızı düşmanlardan korumak için alınan tanklar, helikopterler, uçaklar ve diğer tüm ağır silahları alanlara inerek havalimanlarına, köprülere, meclis binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sahip çıkmak isteyen, kadın, çocuk, yaşlı, yediden yetmişe sivil vatandaşlarımıza karşı insafsızca kullanmaktan çekinilmemiştir. Bu cani saldırılara karşı özgür ve demokratik yarınlarına sahip çıkmak için bedenini siper eden 239 vatandaşımız şehit olmuş, 1500 civarında sivil insanımız da yaralanarak gazi olma şerefine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Yaşanan darbe girişiminin terörist başının tek başına planlayacak kapasitede olmadığını değerlendirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Dış paydaşları da bulunan ve FETÖ terör örgütünün öncülük ettiği anlaşılan bu derin darbe girişimine karşı, etkin bir mücadele süreci yaşatılarak tüm yurtta direniş nöbetleri düzenlenmiştir. 27 gün süren ve tarihe altın harflere yazılacak olan direniş nöbetleri 81 il ve tüm ilçelerde milyonlarca vatandaşımızın katılımları ile unutulmaz bir devrim destanına dönüşmüştür” dedi.

Siverek halkına gösterdikleri direniş için teşekkür eden Başkan Resul Yılmaz şöyle konuştu: “Bu unutulmaz destana tüm Siverek halkı da büyük bir coşku, inanç ve sorumlulukla ilk dakikadan beri en üst düzeyde katılım sağlamıştır. Ayrıca Ankara'daki hain saldırılarda Suat Aloğlu adlı Siverekli kardeşimizde şehit olmuş ve Siverek direnişini bu şehadetle taçlandırmıştır. Bu kardeşimizin aziz hatırası 15 Temmuz direniş ve diriliş devriminin sembolü haline getirilecektir.

“15 Temmuz devrimi tüm Türkiye için yeni bir döneminde başlangıcı olmuştur” diyen Yılmaz, “Yeni Türkiye kadim medeniyet değerlerinin yeniden inşa edileceği, tüm dünya için adalet ve barış getirecek bir değişimin başlangıcı olma umudu ile İslam coğrafyalarında ve tüm mustazaf dünyada heyecan, coşku, destek ve dayanışma ile karşılanmıştır. 15 Temmuz direniş destanına 27 gün boyunca gündüz işinde, gece sabahlara kadar direniş nöbetlerinde büyük bir sabır, sebat ve özveri ile kadın, çocuk, yaşlı, genç tüm bireyleri ile sahip çıkan Siverek’imizde ismini tarihe kendi şanına yakışır bir şekilde yazdırmıştır” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bu yeni süreçle yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhunu Siverek’imizin geleceğini inşa etmek için çok değerli ve önemli olduğunu belirterek tüm hemşerilerimi bu kutlu direniş sürecinde göstermiş oldukları erdemli duruşlarından dolayı saygı ve sevgilerimle kutluyor ve en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü