ZABITA EKİPLERİMİZ MARKETLERİ DENETLEMEYE DEVAM EDİYOR

Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri gıda maddesi satışı yapan market ve mahalle bakkallarında yaptıkları denetimlerde tarihi geçmiş bozuk gıdaları toplayarak imha etti.

Halkın sağlığına önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli yapılan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Ekiplerimiz yaklaşık on beş günden beridir ilçe genelinde gıda satışı yapan Market ve Bakkallarda yaptıkları denetimlerde bozuk ve tarihi geçmiş gıdalara el koydu.

Toplamda 350 iş yeri denetlendi, denetlenen iş yerleri içinde 45 esnafımızda tarihi geçmiş gıdalar bulundu gıdalara el konulup imha edildi. Esnaflarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları gerekir sattıkları gıdaların son kullanma tarihini kontrol ederek satmaları gerekir, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak, denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi.