• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

ZABITA EKİPLERİMİZ OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

ZABITA EKİPLERİMİZ OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

 

Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrenci taşıyan okul servislerinde denetim yaptı.

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Şubesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde faaliyet gösteren okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde, araç işleticilerinin kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygunluğu yönüyle denetlendiği belirtildi.

Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını denetleyen ekipler, standartlara uygun olmayan araçlara vize vermeyeceği söyledi. Denetimler sırasında araçlarda, okul taşıtı levhası, 'DUR' işaretinin frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özellikleri arandı.

Eksikleri bulunan servis araç sürücülerini sözlü olarak uyaran Zabıta ekipleri, eksiklerin 15 gün içinde giderilmemesi halinde yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, denetimlerin rutin olarak yapılacağını belirterek, “bir eğitim öğretim yılıma başladık. Bu vesileyle özelikle ilçemizde yoğum bir trafik sirkülasyonu devam etmektedir. Buda bazı karışıklıklara meydan vermektedir. Bu vesileyle okul öğrenci servislerini kontrol ve düzenlemeleri yapmak üzere Büyükşehir görevlilerimizle birlikte İlçe Emniyet müdürlüğü ve arkadaşlarımızla birlikte gerekli kontrolleri yapmaktayız. Bu esnada eksiklikler, hatalar ilgili şoförlere bildirilmektedir. Tutanak tutulmaktadır ve bunu dayanak şeklinde uygulanacaktır. Buradan ricamız veliler ve okul servisi kullanan öğrencilerimiz de görmüş oldukları eksiklikleri ve hataları bildirmek gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla ilgili herkesin görevini yerine getirmesinden kuşkumuz yoktur. Çocuklar bizim canlarımızdır. Bunları korumak ve kollamak bir görevimizdir. Herkesi bu konuda duvarlı olmasına davet ediyorum” diye konuştu.

Uygulamadan memnun olduklarını belirten servis sürücüleri, insan hayatının önemli olduğunu söyledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü