PERSONELLERİMİZE PROSTAT KANSERİ İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLEDİK

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi doktorları, Belediyemizin Erkek çalışanlarına prostat kanserinde erken teşhisin önemini ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan toplum sağlığı doktoru Hasan Güçer, slayt sunumu eşliğinde verdiği bilgilerde prostat kanserinin erken teşhisi ve tedavi yöntemleri anlattı.

Dr. Güçer; “Tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis çok önemli erken teşhis tedavi açısından da hayati önem taşıyor. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi sonucunda erken teşhiste önemli aşamalar kaydedildi, bu sayede prostat kanserinden yaşamını yitirenlerin sayısı azaldı. Hastalıktan şüphelendiğiniz en küçük bir rahatsızlıkta bile mutlaka konunun uzmanı bir doktora görünün” dedi.

Yaklaşık yarım saat süren bilgilendirme seminerinin ardından hastalığın tanımı ve tedavi yöntemleriyle ilgili katılımcılara el ilanı dağıtıldı.