• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

RESTORAN VE LOKANTALARDA DENETİM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

RESTORAN VE LOKANTALARDA DENETİM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

 

Zabıta Müdürlüğümüzden ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden oluşan ekipler, ilçede faaliyet gösteren restoran, lokanta ve lahmacun salonlarında denetim yaptı.

Geçen hafta fırınlar, marketler ve kasaplar denetlendikten, bu hafta lokanta, restoran ve lahmacun salonlarında da denetimler yapıldı.

Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde;  mutfak ve imalathaneleri denetlenerek sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi. Ürünlerin saklanma koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, tarife listeleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları kontrol edildi.

Zabıta Müdürümüz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Zabıta ekiplerimiz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli gıda mühendisleri, ilçemizde faaliyet gösteren restoran, lokanta, fırın ve kasaplarda halkımızın sağlığını ön planda tutularak denetlenmiştir. Denetimler sonucu eksiği belirlenen esnaflara gerekli uyarılar yapılarak, eksikliklerin tamamlanması için süre tanınmıştır. Verilen süreye müteakip yapılacak denetimlerde eksiklikleri giderilmemiş esnaflar hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı tebliğ edilmiştir. Siverek Belediyesi olarak halkımızın sağlığı bizim için ön plandadır. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü