TARİHİ HUMMANLAR EVİNİ RESTORE EDİP YENİLEDİK

Siverek Belediyesi olarak yıkılmaya yüz tutmuş tarihi nitelikli evlerde başlattığımız restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz.

Fen İşleri Müdürlüğümüz, Hasan Çelebi Mahallesindeki Tarihi Humanlar Evinde restore çalışmalarını tamamlarken, Gülabibey mahallesinde bulunan Çakmaklar Evindeki çalışmalar ise devam ediyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı hibe desteğiyle aslına uygun olarak restore edilen Humanlar Evinin bayanların hizmetine verileceği bildirildi. Bayanlar için geleneksel ev ürünleri satış merkezi olacağını belirten Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Postacı, “Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan tarihi binada Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli kurslara katılan bayanlarımız için on adet stant açılacak. Bu tarihi binada kadınlarımız geleneksel el ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunmuş olacaklar” dedi.