HAYVAN SULAMA GÖLETLERİ YAPIMINA DEVAM EDİYORUZ

Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, kentin kırsal alanında geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşların talepleri üzerine hayvanların susuzluk çekmesi için kırsal mahallelerde hayvancılığı desteklemek amacıyla havyan sulama göletleri yapmaya devam ediyor.

Bu güne kadar 21 kırsal mahallede 37 hayvan sulama göleti yaptıklarını belirten Kırsal Hizmetler Müdürümüz Selahattin Özdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Vatandaşlarımızın talebi üzerine Belediye başkanımızın talimatıyla kırsal alanda havyan sulama göleti yapmaya başladık. Gölet yaptığımız alanlarda özellikle yaz aylarında su bulunmadığı için vatandaşlar hayvanlarını sulamak amacıyla kilometrelerce yol kat ediyor ya da yaz aylarında hayvancılığı bırakmak zorunda kalıyordu. Karacadağ Nasanlı ve Modanlı bölgesinde besicilerimiz zor anlar yaşıyorlardı, kırsal kalkınmaya katkı sunmak hayvancılığı geliştirmek amacıyla göletleri yapıp mahalle halkının hizmetine sunuyoruz, çalışmalarımız devam edecek” dedi.