• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK BELEDİYESİ CEZAEVİ CAMİ HİZMETE AÇILDI

SİVEREK BELEDİYESİ CEZAEVİ CAMİ HİZMETE AÇILDI

 

Siverek Belediyesi tarafından hükümlü ve yakınları, cezaevinde görevli personel ile vatani görevlerini yapan askerlerin ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri için T Tipi Kapalı Cezaevinde 350 metrekare alanda yaptığı caminin açılışı, dualarla yapıldı.

Yapılan caminin ibadete açılışına Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, İlçe Müftüsü Burhan Barut ile daire müdürleri ile yarı açık cezaevindeki hükümlüler katıldı.

Her cezaevinde bir mescit veya cami bulunmasının gerektiğini belirten Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Bu gün sevinçli ve mutlu bir günümüz. Yarı açık cezaevinde bulunan hükümlüler ile ziyarete gelen vatandaşlarımız ve personeller için yaptığımız camimizi ibadete açıyoruz. Caminin yapımında emeği geçen başta başsavcımız, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekibine ve yakın çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu bir ihtiyaçtı, gereksinimdi. Bize haklı olarak böyle bir talep geldiğinde, hiç düşünmeksizin, tereddüt etmeksizin bütçemizi de zorlamak suretiyle bu ihtiyacı gidermeye dönük bir adım attık. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun” diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, caminin açılışıyla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti: “Cezaevi idaresi mescit ihtiyacını bana bildirdiğinde, ilk gittiğimiz yer Resul Başkanım oldu. Durumu kendisine bildirdiğimde itirazsız ne gerekiyorsa yapalım dedi. Sağ olsunlar caminin ibadete açılmasında katkıları çok fazladır. Nihat Başkanımda aynı şekilde olmak üzere yaptıkları hayırlarını Cenab-ı Allah kabul buyursun, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Burhan Barut tarafından yapılan dua ile cami ibadete açılarak ilk Cuma namazı kılındı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, cezaevinde yapılan cami ve diğer hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a plaket verdi.

Öte yandan cezaevi bahçesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri anısına ağaç dikme törenine katılan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ağaç dikti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü