ZIMAK (İÇÖZ) MAHALLESİNDE HAYVAN SULAMA GÖLETİ YAPIM ÇALIŞMALARI

Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz susuzluk yüzünden hayvancılığın bitme noktasına geldiği Zımak (içöz) mahallesinde Hayvan Sulama Göleti yapımına başladı. Bölgede azalan besicilik ilçe ekonomisini de olumsuz etkiliyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, vatandaşların talebini yerinde görerek susuz olan mahallelerde besiciliğin tekrar gelişmesi için sulama göleti yapmaya başladı.

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ın talimatıyla Belediye Kırsal Hizmetler müdürlüğüne bağlı ekipler iş makineleriyle ilçeye 40 Km uzakta bulunan Zımak (içöz) mahallesine sulama göleti yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

Mahalle sakinlerinden Neşet Aslan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bölgemizde 20 yıldan bu yana susuzluk yaşıyoruz, susuzluk yüzünden nerdeyse hayvan besleyemez duruma geldik, derdimizi belediye başkanımıza ilettik, sağ olsun mahallemizde sulama göleti yaptırd, kendisine mahalle halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.