DEV MESİRE ALANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Proje çalışmaları tamamlanan ve 150 bin metrekareye sahip SODES parkında hummalı çalışmalar devam ediyor.

Şanlıurfa - Siverek karayolu 10'uncu kilometresinde 150 bin metrekare alana sahip SODES parkı olarak bilinen ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünce mesire alanı olarak dizayn edilen alanda yeşil alan, çocuk oyun grupları, otoparklar, fitness aletleri, dinlenme alanları, kamelyalar, piknik alanları ve şelaleler yer alıyor.

Yürüyüş yolları ve ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığı dev mesire alanında idari binanın yapımı ise devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı'nın ardından bölgedeki en büyük mesire alanı olacağını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, "Daha önce halkımızın yoğun bir şekilde kullandığı mesire alanının ardından SODES olarak bilinen parkta çalışma başlattık. Öyle tahmin ediyorum ki tamamlanmasıyla bölgedeki en büyük mesire alanları arasında yer alacak. 150 bin metrekareden meydana gelen mesire alanında yeşil alan, çocuk oyun grupları, otoparklar, fitness aletleri, dinlenme alanları, kamelyalar, piknik alanları ve şelaleler yer alıyor" dedi.

Siverek-Şanlıurfa kara yolu üzerinde hazine arazisi üzerinde 150 bin metre kare alan üzerine kurulan SODES parkı, Siverek Belediyesinin talebi üzerine ilçe kaymakamlığınca Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne devredilmişti.