SİVEREK'TE ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITIMI YAPILDI

Siverek Belediyesi ile Orman İşletme Şefliğince vatandaşlara 28 bin çeşitli fidan dağıtıldı.

'Daha yeşil bir Siverek' ağaçlandırma kampanyası kapsamında Siverek - Viranşehir yolu 10'uncu kilometresinde bulunan fidanlık alanında dağıtımı yapılan fidanlar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Daha öncede belirli periyotlarla yapılan fidan dağıtımına devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yarımcısı Hacı Ahmet Öncül, "Fidan dağıtımlarına devam ediyoruz. Ağaçlandırma kampanyası kapsamında getirilen fidanları halkımızın yanı sıra talep eden cami, mezarlık, okul gibi diğer kurumlarımıza da gönderiyoruz" dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yıl içinde yaklaşık 10 bin ağacı toprakla buluşturduğunu belirten Öncül, "Hedefimiz yıl sonuna kadar yaklaşık 45 bin ağacı vatandaşlarımıza dağıtarak toprakla buluşmasını sağlamaktır. Bu hedefi yüksek tutmamızın temel sebeplerinden biri ise bölgemizin ağaç konusunda noksan olmasıdır. Gerek kırsal gerekse şehir merkezi olsun ağaçlandırmak için çaba göstereceğiz ve amacımız yeşil bir Siverek ile birlikte yeşil bir bölge oluşturmaktır" dedi.