• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

YAZ KURSUNDA SES KOMUTU İLE HAREKET EDEN ROBOT İCAT ETTİLER

YAZ KURSUNDA SES KOMUTU İLE HAREKET EDEN ROBOT İCAT ETTİLER

Bilgi Evleri’nde yaz kurslarına katılan öğrenciler, kodlama merkezinde ses komutu ile çalışan robot yaptılar.

Siverek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açtığımız kursta eğitim gören öğrenciler, Android işletim sistemi ile uyumlu geliştirdikleri bir programla çalışan robot yaptılar.

Robot, kendisinden istenilen komutları yerine getiriyor.

Ses komutu ile sağa sola dönen robot, lazer ışıkla istenilen hedefe odaklanıyor, sorulan matematik sorularına yanıt veriyor ve matematik sorusu sorabiliyor, verilen cevapların yanlış olması halinde sesli ikazda bulunabiliyor.

Yaklaşık 70 günlük kurs sürecinde ses komutu ile hareket eden robot, icat ettiklerini söyleyen Mekatronik Mühendisi Mehmet Gire; “Robot uygulama ve kodlama derslerimizde öğrencilerimizle başarılı bir eğitim kursunu tamamlamak üzereyiz. Öğrencilerimizle yaptığımız uygulamaları bir araya getirerek robotu oluşturduk, robotumuz sesli komutlarla çalışıyor, insanlarla konuşuyor, 4 işlemli matematik sorularını soruyor ve sorulan soruları cevaplıyor, bu imkânı bizlere sağlayan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Kursa katılan öğrenciler ise, “Kurslarımız çok başarılı geçti, bizler bu kurslarda çok şey öğrendik.” dediler.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü