• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Siverek Belediyesi İle Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Protokolü İmzaladı

Siverek Belediyesi İle Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Protokolü İmzaladı

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser şubesi tarafından yürütülecek olan kanser taramalarında ilçedeki vatandaşlara yönelik sağlık taramalarında vatandaşlara yönelik çalışmalar adına kanser tarama protokolü imzalandı.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdür vekili Uzm. Dr. Deniz Utku Altun ile Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, El Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle KETEM protokolü imzalandı.

Yapılan törene Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Kadın Kolları üyeleri, daire amirleri ile Siverekli bayanlar katıldı.

Protokol gereği Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüğü ilçede 40 yaş üstü bayanların adres tespitlerini yapacak. 40 yaş üstü kadınların özellikle meme kanseri taramalarında, Kanser Erken Teşhis tarama ve eğitim merkezi (KETEM) kadınların ulaşımlarını sağlama görevini üstlenecek. Projenin bir diğer paydaşı olan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, kendi alanında yaptığı adres tespitlerini ilçe halk sağlığına bildirecek özellikle kadınlara yönelik yapılacak erken teşhis ve tedavide kadınlara yardımcı olacak.

Protokolü töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, çağın vebası olarak nitelendirilen kanserden korkulmaması gerektiğini asıl korkulması gerekenin geç kalmak olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Belediye olarak Kadın ve Aile Destek merkezimiz Siverekli kadınların sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına yoğun bir çalışma içine girecektir. Peygamber efendimizin de buyurdukları gibi yaşamda iki önemli faktör vardır, biri sağlık diğeri ise zaman faktörüdür kanser hastalığından korunmak için erken teşhis önemlidir” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü