• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

DAVULLU ZURNALI TEKNE GEZİSİ

DAVULLU ZURNALI TEKNE GEZİSİ

Belediyemiz tarafından Takoran vadisine düzenlenen ücretsiz tekne gezilerinde vatandaşlar, tur sırasında davul zurna eşliğinde halay çekerek vadiyi geziyor.

Takoran Vadisi, 1992 yılında Atatürk Barajı’nın yapılmasıyla birlikte sular altında kalan birçok tarihi yapıyı barındırıyor. Derinliğin bazı yerlerde 100 metreyi bulduğu vadi, Meryem Ana heykeli, kilise ve tarihi bir yerleşim yerine de ev sahipliği yapıyor.

Takoran Vadisi’nin tanıtımı için bir süre önce çalışma başlatarak, Nissibi köprüsünün bulunduğu alanda 55 bin metre karelik alana sahip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiği mesire alanı ve sosyal tesisleri tamamlayarak hizmete açtık.

İlçe merkezinden ücretsiz servisler ile vadiye gelen doğaseverler, Belediyemize ait teknelerle düzenlenen turlara katılıyor. Doğaseverler ve vatandaşlar, vadide günde 4 kez düzenlenen turlara yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın 6 günü düzenlenen tekne gezilerinde günde yaklaşık 2 bin kişi katılırken, eşsiz vadiyi görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

Takoran vadisinin el değmemiş doğası ve kaya mezarlarıyla tarihi yapılar arasındaki kanyon ve koylarıyla 'saklı cennet' olarak adlandırılan Takoran vadisini turizm cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Belediye Başkanımız Resul Yılmaz; “55 bin metre kare alan üzerinde kurulan ve insanların rahatlıkla gelecekleri ve bölge insanına hitap eden bir alan oluşturduk. Tur operatörleri ile görüşerek vadinin turizm destinasyonu içeresine alınması ve gezi güzergâhları arasına alınmasını sağlıyoruz. Takoran vadisi çok önemli bir vadi, vadinin turizme kazandırılması için bu tesisleri ve yatırımları yapıyoruz. Vadide görülmesi gereken doğal güzellikler var, kanyonlarımız var, yarımada şeklinde Baki köyümüz var, koylarımız var, seyir tepelerimiz, yüzen restoranlarımız bulunmakta. Amacımız başta Siverek ve çevre illerden daha sonra ülkemizin her ilinden vatandaşlarımızın gelip bu doğal güzellikleri görmesi ve keşfetmesi, ilçe merkezinden vadiye ulaşımı ve vadide tekne gezilerini ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı gelip gezsinler istedik.” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü