• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Belediye Zabıtasından  Çocuklar Açısından Tehlike Arz Eden Boncuklara El Konuldu

Belediye Zabıtasından Çocuklar Açısından Tehlike Arz Eden Boncuklara El Konuldu

Siverek ilçesinde vatandaşların ihbarı üzerine zabıta ekipleri çocuklar açısından öldürücü tehlikesi olan boncuklar el konuldu. Öğrenci velilerinin Zabıta Müdürlüğü yetkililerini araması üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu okul kantininde yaptıkları incelemede şikayet konusu olan ürünü toplayarak, işletme sahibini uyardı.

Sıvıyla teması halinde on kat büyüyen boncuklar özellikle çocuklar açısından tehlike taşıdığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Söz konusu boncuklar suyla teması halinde şişiyor. Yanlışlıkla bir çocuğumuz bu boncukları yutarsa bağırsaklarında şişerek kilitlenmeye kadar götürüp çocuklarımızı yaşamını tehlikeye sokabiliyor. Ekiplerimiz ihbar üzerine bir okulun kantininde bulunan çok sayıda şişen boncuğa el koyup yasal işlem başlattı. Anne ve babaların bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor, bu boncuk satışını yapanların zabıtamıza bildirsinler. Yapılan araştırmada söz konusu boncukların izinsiz üretildiği tespit edildi, üretimi yapılan kentin belediyesi konu hakkında uyarılarak gerekli önlemlerin alınması istendi” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü