Siverek Belediyesi Gece Boyunca Mesai Yaptı

Siverek Belediyesi, dün gece yoğun yağışların başlamasıyla birlikte tüm ekiplerini seferber etti. İlçe merkezi ve kırsal alan mahallelerinden gelen her türlü ihbarı değerlendiren ekipler, vatandaşın mağdur olmaması için gerekli önlemleri alarak hasarı en asgariye indirdi.

Kırsal alanda bulunan Kartal, Örgülü mahallesi ile Ada sokaklardan sel baskını ihbarını alan Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalara başladı. İş makineleri ile Kartal mahallesine doğru giden suyun yönü değiştirilerek mahalleye olası zararların önüne geçildi.

Örgülü mahallesi ile Ada sokakları sakinlerinin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş’a sel sularının köye doğru geldiğini bildirmeleri üzerine Karakaş ekipleri bu mahallelere yönlendirdi. Mahalle yakınlarından geçen derenin taşması olasılığına karşı iş makineleri ile alınan önlemlerle taşkın riski ortadan kaldırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, doğal afetle karşı karşıya kaldıklarını, taşkınlara erken müdahale ederek zararın büyümesini engellediklerini söyledi