KADINLARA ‘KÜLTÜR MANTARI VE SOLUCAN GÜBRESİ’ SEMİNERİ

Belediyemizce ilçedeki kadınlara ‘kültür mantarı ve solucan gübresi’ semineri verildi.

Kültür Müdürlüğü, Kadın ve Aile Birimince Dicle-Bağlar Kadın Dayanışma Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerde kadınlara kültür mantarı yetiştiriciliği ve solucan gübresi kullanımı konusunda bilgi verildi.

Mantarın sürekli ilgi isteyen bir bitki olduğunun belirtildiği seminerde kadınların aile bütçesine katkı sağlayabileceği vurgulandı.

Dileyen herkesin kültür mantarı yetiştiriciliği yapabileceğinin vurgulandığı bilgilendirmede pazar sıkıntısının yaşanmayacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili Kültür Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sosyal belediyecilik ilkesi gereği kadın girişimcilerimizin önünü açmak, kendilerinin ekonomiye ve sosyal yaşama katılımlarını desteklemek amacıyla düzenlenen seminerde ‘kültür mantarı yetiştiriciliği ve solucan gübresi kullanımı’ konusunda bilgiler verilmiştir.”

Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’a teşekkür eden kadınlar, seminerde faydalı bilgiler edindiklerini söyledi.