ZABITA EKİPLERİNDEN FİYAT VE ETİKET DENETİMİ

Belediyemiz zabıta ekiplerince market ve eczanelerde fiyat denetimi yapılarak uyarılarda bulunuldu.

Zabıta Müdürlüğün ve Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri ilçede faaliyet gösteren market ve eczanelerde maske ile kolonya fiyatlarına yönelik denetimde bulundu.

Fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında denetimde bulunan ekipler, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla, kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Fiyatlar konusunda esnafı uyarmayı ihmal etmeyen zabıta ekipleri, usulsüz satışa izin verilmeyeceğini belirtti.

Denetimlerle ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Zabıta ekiplerimiz reyonlarda satılan ürünlerin fiyatı ile önceki reyon fiyatlarını karşılaştırılıp usulsüz ve fahiş fiyat artışı olup olmadığı denetlemektedir. Fiyatlarda orantısız ve usulsüz artışın tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında idari işlemlerin yapılacağı esnaflarımıza bildirilmiştir. Bu kapsamda çalışmayı sürdüren ekiplerimiz, fiyat tutarsızlığı konusundaki denetimlerine devam edecektir.” denildi.