• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK'TE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

SİVEREK'TE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Siverek Belediyesi Ramazan etkinliklerinde birçok programı ücretsiz olarak ilçede yaşayan vatandaşlarla buluşturuyor.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla bir dizi program düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ramazan etkinliklerine başladı.

Düzenlenen etkinliklerde çocuklar için palyaço gösterisi düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çocuklara pamuk şeker ikramında bulunuyor.

Hacivat ve Karagöz oyununun sahnelendiği etkinlikler kapsamında sıra gecesi ekibi tasavvuf müziği ve çeşitli ilahiler seslendiriyor.

Belirlenen periyotlarla ilçenin farklı bölgelerde düzenlenecek etkinliklerle ramazan gelenekleri canlandırılıyor.

Programlara başlandığını dile getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Asal, ramazanın ruhunu ve geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

İlk programın tarihi Cudi Paşa Konağında düzenlendiğini belirten Asal, şu ifadeleri kullandı:

"Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatıyla çeşitli ramazanın geleneklerini ve ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda etkinliklerimizin startını verdik. Etkinliklerimizde çocuklarımız için palyaço gösterisinin yanı sıra çocukların vazgeçilmez lezzeti pamuk şeker ikram ediyoruz. Hacivat ve Karagöz oyununun akabinde de sıra gecesi ekibimiz ilahiler seslendiriyor. Gayemiz vatandaşlarımızın bir nebze de olsa stres atmalarını sağlıyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum." dedi.

Çocuklarıyla beraber etkinliğe katılan Halil Aslan, "Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler olması çok güzel. Çocuklarım palyaço, Hacivat ve Karagözle eğlendi, bizde yetişkinlerde ilahilerle huzur bulduk. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak ve ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bir sonraki etkinliğin 9 Nisan gecesi Ayvanat Mahallesi'ndeki Gökkuşağı Parkında düzenleneceği belirtildi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü