• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK'TE TEKSTİL FABRİKASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SİVEREK'TE TEKSTİL FABRİKASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Tekstil fabrikasının açılışı Şanlıurfa AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın katılımıyla yapıldı.

Yaklaşık 11 ay önce Şanlıurfa AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın girişimleri sonucunda yaklaşık 8 dönüm alan üzerinde temeli atılan tekstil fabrikasının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Tekstil fabrikasının açılışına Şanlıurfa AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Ak Parti İlçe Başkanı Nedim Lale, Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Onur Bakçi’den şunları kaydetti. ''Bugün bizim için çok önemli bir gün Bölgeye yatırım ve istihdam sağlamanın haklı gururu içerisindeyiz, 11 ay gibi bir sürede üretim tesisimizi tamamlayarak bugünde resmi açılışını gerçekleştiriyoruz, ülkemiz için üretimin öneminin farkında olduğumuz bu süreçte emin ve istikrarlı adımlar ile çalışmalarımızı kademeli büyüme süreci ile devam ettirmekteyiz. Bundan sonraki süreçlerde de yeni projelerle yeni yatırımlarımızla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak konuşmasında şunları kaydetti. ''Böyle bir yatırımın ilçemize kazandırılması ile birlikte yaklaşık 220 ailenin buradan ekmek kazanması ailesine fayda sağlayacaktır. Ben şehrim adına teşekkür ediyorum. Özellikle organize sanayi bölgemizde parsel tahsisi söz konusu umarım Onur Bey en kısa zamanda orada bulunan fabrika temellerini de atacağını biliyoruz. Siverek Belediyesi olarak 2 tekstil fabrikamızın temellerini atmış bulunmaktayız. Özellikle yerli ve yabancı yatırımcıları Siverek'e olan ilgi ve alakasının artması ile ilgili ciddi anlamda yatırımcıyı teşvik eden çalışmalar yürütmekteyiz. Bizlerde bu minvalde elimizden geldiğince yapabildiğimiz tüm imkânları yatırımcılarımıza kolaylık sağlayarak memlekete katkı sunmalarını sağlıyoruz. Ben tekrardan katkısı olan ve böylesi bir yatırımı memleketimize kazandıran iş insanımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Gelecek Siverek için daha umutlu olacağını belirten Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı şunları kaydetti. ''Bütün kurumlar iş birliği içinde çalışıyoruz. Başkanımız da bahsettiği gibi malumunuz organize Sanayimiz yapım aşamasında, altyapı ve üst yapı tamamlanmak üzere, İlk etapta organize sanayi sitemizde 80 fabrika ön görüyoruz. İkinci etap için çalışmalarımız devam ediyor. Siverek göç veren bir ilçe olmaktan çıkarak göç alan bir ilçe olacak. Mevsimlik işçi olarak ülkemizin birçok şehrine giden vatandaşlarımız artık bulundukları yerde çalışma fırsatı bulacak.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Şanlıurfa AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ise şunları kaydetti. ''Siverek ve bölge için çok önem arz eden bir yatırım. Dünyanın ekonomik çalkantılarla geçirdiği bir süreçte istihdama küçük büyük demeden katkı sağlayan herkes bizim başımızın tacıdır. Siverek için hiçte küçümsenecek bir yatırım değil. Çok büyük bir adım ve bunun devamı gelecek inşallah. Çünkü artık Onur Bey'de bizden biri oldu biz fahri değil, gerçek Siverekli olarak kabul ediyoruz. Bölgeye şehrimize yaptığı yatırımlardan dolayı da kendisine minnettarız. Çünkü işsizliğin diğer bölgelere göre daha fazla olduğu ve genç nüfusun daha fazla olduğu bir yerde böylesine yatırımlar çok büyük önem arz ediyor. Biz desteği, teşviki başından beri olduğu bundan sonra da kendisine sağlamaya devam edeceğiz. Bu memleket için bir taş üstüne taş koyanın, Allah eksikliğini vermesin, sayılarını artırsın'' ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından protokol üyeleri ile davetliler fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü