SERA PROJESİNDE İSTİŞARE TOPLANTILARININ İLKİ YAPILDI

Siverek Belediyesince bir süre önce yapımına başlanan ve büyük oranda tamamlanan sera projesinde istişare toplantısı yapıldı.

Çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yürütülen projede seraların yapımında sona gelindi.

Belediye toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, GAP İdaresi, İlçe Tarım Müdürlüğü, ziraat mühendisleri ve kentte seracılık yapan çiftçiler katıldı.

Yapımı tamamlanacak seralarda yetiştirilmesi düşünülen ürünler konusunun ele alındığı toplantıda ürün çeşitliliği konuşuldu.

Bölgenin toprak yapısı ve verim konusunda fikir sunan ziraat mühendisleri ve çiftçiler, olası durumları değerlendirdi.

Katılımcılar toplantının ardından sera projesinin yürütüldüğü alana geçti. Alanda da incelemelerde bulunan heyet, yapılması gerekenler konusunda fikir sundu.

İstişare kültürüne büyük önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, projeye emin adımlarla devam ettiklerini söyledi.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Koşar, istişareye devam edeceklerini ifade etti.