• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

TÜRKİYE'DE İLK "DOĞAL AFET MÜDAHALE ARACI"NI FİLOMUZA KATTIK

TÜRKİYE'DE İLK "DOĞAL AFET MÜDAHALE ARACI"NI FİLOMUZA KATTIK

Siverek Belediyesi, başta deprem olmak üzere sel ve benzeri afetlere karşı hazırlıklarını sürdürürken bu kapsamda Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip afet aracı hazırladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın ekiplere afetlere karşı hazırlık yapılması talimatı üzerine harekete geçildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü, olası afetlere karşı "Özel Tasarımlı Mobil Doğal Afet Müdahale Aracı" hazırladı.

-"Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip bir araç"

Araç içerisinde deprem yada olası sel felaketlerine karşı tüm gereçleri barındıran araç Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olarak tasarlandı.

55 KWA güce sahip devasa bir jeneratör barındıran araçta ayrıca 5 tane 10 KWA gücünde mobil jeneratör, hidrolik aksamlı demir kesme makası, 500 litre kapasiteli hava kompresörü, 2 tane beton kesme makası, 15 tane elektrik kırıcı olarak tabir edilen hilti, su motoru, motopomplar, manuel kesme, delme ve kaldırma araçları ile çok sayıda ek malzeme yer alıyor.

Olası afetlere karşı tüm merkez mahallelerde daha önce toplanma alanlarını belirleyen Siverek Belediyesi, barınma alanlarını da tespitini yaparak tüm hazırlıklarını tamamladı.

Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Cemil Bilgiç, tasarlanan araçla ilgili Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a bilgi verdi.

Bilgiç, Siverek Belediyesi'nin yaşanan deprem ve sel felaketlerinden gereken dersleri çıkardığını ve bu yönde gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Araçta incelemelerde bulunan Başkan Ayşe Çakmak, aracın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Aracın Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu aktaran Başkan Çakmak, "Aracımız tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlandı. Afet anında bir nebze de olsa ilk müdahalenin yapılabilmesi açısından büyük önem arz ediyor. Elbette ki aracımız şu an ekipman anlamında hazır ancak önümüzdeki dönemlerde bunu geliştirmeyi planlıyoruz. Ekipman ile birlikte yaşamsal malzemelerde aracımıza eklenebiliyor. Olası bir afet anında aciliyet arz eden tüm ekipmanlar aracımızda mevcut durumda. Bütün bu malzemelerin bir araçta muhafaza edilmesi elimizi oldukça güçlendirecek. Olası bir felakette ülkemizin neresinde olursa olsun ihtiyaçlara cevap verebilecek bir araç ki kendi ihtiyacımız olduğunda da elimizin altında olması son derece önemlidir." dedi.

-"Bu çalışmalar ve hazırlıklar gücümüzü gösteriyor"

Afetler konusunda yapılan hazırlıkların önemli olduğunu dile getiren Çakmak, şunları söyledi:

"Rabbim yaşatmasın ancak ihtiyaç anında bu ekipmanlara ve araçlara sahip olmamız bunlara karşılık verebilmemiz bizim ne kadar hazırlıklı ve güçlü bir belediye olduğumuzun bir göstergesidir. Biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte ayakta kalmaya devam edeceğiz. Bunu çok önemli ve güzel bir adım olarak görüyorum. Aldığımız önlemlerle yaşamsal anlamda bizi ayakta tutabilecek güzel örnekler ve önlemlerdir."


Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü