BAŞKAN ÇAKMAK'TAN CUMHURİYET'İN 100. YILI MESAJI

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda Cumhuriyet'in kuruluşunun büyük bir milat olduğunu ve bu özel tarihin coşkuyla kutlandığını belirtti.

Belediye Başkan Çakmak, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılının tarihi bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü coşku ve gurur içerisinde kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bir milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir sonucu olarak doğmuştur. Bu büyük dönüşüm, ülkemizin tarihinde bir dönüm noktası olmuş, milletimizin geleceğine yön vermiştir."

Çakmak, Cumhuriyet'in 100. yılında ülkenin daha da ileriye taşınması gerektiğini vurgulayarak, "Siverek olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, daha çağdaş, daha demokratik, daha eşitlikçi ve daha refah bir Türkiye hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Gençlerimize yatırım yaparak, eğitim ve kültür alanlarına destek vererek, şehrimizi daha yaşanabilir kılacak projeleri hayata geçiriyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nı coşku ve heyecanla kutlarken, birlik ve beraberlik içinde Türkiye'mizi daha aydınlık yarınlara taşımanın kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Hep birlikte elde edeceğimiz başarılarla, Cumhuriyetimizi daha da yücelteceğimize inancımız tamdır." dedi.

Çakmak, tüm Sivereklileri ilçe genelinde yapılacak etkinlik ve kutlamalara katılmaya davet etti.