BAŞKAN VEKİLİ GÜLEL SAĞLIK TARAMASI PROGRAMINA KATILDI

Siverek Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Gülel İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kırsal Mahallelerde proje kapsamında başatılan sağlık taraması etkinliklerine katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tarık Alpsoy tarafından hazırlanan bir proje de köydeki okul da öğrencilere ağız ve diş sağlığı muayenesi yapıldı, öğrencilere diş macunu, fırça ve kitap dağıtıldı.

Kızamık aşısı, Uyuz ve bit taraması, vatandaşlara Aile Planlaması,meme kanseri ve rahim kanseri konularında eğitimler verildi. Bebek ölümlerinin engellenmesi için eğitimler ve riskli gebelerin takipleri yapıldı.

Okulda eğitim gören çocukların sağ kesimi ve bakımları yaptırıldı.

Eğitim ve seminerlerin ardından Başkan vekili Gülel ve birim amirleri okul bahçesinde belediye tarafından temin edilen fidanlar öğrencilerle birlikte dikildi.

Başkan vekili Gülel projede yer alan kurum ve birim çalışanlarına teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.