SİVEREK’TE ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİ ARTTIRDI

Siverek Belediyesi rutin denetimlerini sürdürürken mübarek üç ayların gelmesiyle denetimleri sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren unlu mamul işletmelerini denetleyerek hijyen ve kalite standartlarını kontrol altına alıyor.

Zabıta ekipleri, yapılan denetimlerde işletmelerin üretim ve satış alanlarını, kullanılan malzemeleri, hijyen koşullarını titizlikle kontrol ediyor.

Üç ayların başlamasıyla denetimleri attıran ekipler, yönetmeliklere uymayan işletmeleri eksiklerini gidermeleri konusunda uyardı.

Denetimlerin, ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirildiği ve işletmelerin uygunluk durumuna göre gerekli önlemlerin alındığı belirten Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, mübarek üç ayların başlamasıyla denetimlerin arttırıldığını söyledi.

Halk sağlığının korunması konusunda taviz vermediklerini aktaran Gümüştaş, "Halkımızın sağlığını korumak ve güvenli gıda tüketimini sağlamak adına düzenli olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Unlu mamul işletmeleri, vatandaşlarımızın sıkça tercih ettiği ürünleri ürettiği için önemli bir denetim alanı oluşturuyor. Vatandaşlarımız bu konuda herhangi bir aksaklık gördükleri taktirde durumu mutlaka zabıta ekiplerine bildirmeli." dedi.