• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

ZABITA EKİPLERİNDEN BAYRAM ÖNCESİ DENETLEME

ZABITA EKİPLERİNDEN BAYRAM ÖNCESİ DENETLEME

Zabıta ekipleri Ramazan Bayramı öncesi işyerlerini patlayıcı maddeler konusunda uyararak denetim yaptı

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan bayramı öncesi ilçedeki işyerlerini denetleyerek yasaklanmış patlayıcı maddeler konusunda uyarılarda bulundu.

Ramazan Bayramı öncesi Siverek‘te işyeri denetimlerini arttıran zabıta ekipleri, özellikle çocuklara yönelik oyuncak ve çatapat satan iş yerlerini mercek altına aldı. Hemen her bayram çocukların tehlikeli oyuncakları olan çatapat, patlayıcı, oyuncak tabanca gibi yanıcı ve patlayıcı madde içeren oyuncaklar satan işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri işyeri sahiplerini bu konuda uyardı.

Çatapat ve benzeri malzemeleri satan işyerlerine gerekli gerekli uyarıları yaptıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, “Bayram harçlıklarını alan çocuklar ne kadar tehlikeli olduğunu bilmeden çatapat, oyuncak silah gibi şeyleri eğlence olarak görüyor. Kanunen bu tarz maddelerin çocuklara satışı yasak. Çatapat ve tehlikeli kimyasal oyuncakların ölümcül vakalara sebep olduğunu bilinmekte. Bayram günlerinde yaşanacak olası üzücü olaylara engel olabilmek için ilçemizdeki işyerlerini denetledik. Halkımızdan özellikle bayram günlerinde çocuklarımızın tehlikeli oyuncaklarla ve çatapatlarla oynamaması konusunda duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Baydilli, gıda maddeleri satışı yapan işyerlerine de bayram öncesinde sıkı denetimler yaparak miadı dolan ürünlere el koyulduğunu söyledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü