Skip to main content

BAŞKAN BUCAK'TAN 6 ŞUBAT DEPREMİ YILDÖNÜMÜNDE ANMA MESAJI

1654

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Bucak mesajında, depremin yıkıcı etkilerinin yanı sıra beraberinde sayısız acı getirdiğini belirterek, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük afette, Siverek’in de derinden etkilenen yerleşim yerleri arasında yer aldığını ifade etti.

Bucak, "Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve ülkemizin karşılaştığı ender afetlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi üzerinden 2 yıl geçti. 6 Şubat depremi, ülkemizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Bu gerçekle yaşamayı öğrenmekle birlikte yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirmemiz gerekiyor. Siverek'te devletimizin verdiği güçlü destekle depreme dayanıklı yapıların inşasına başladık. Belediye olarak hemşerilerimizin can ve mal güvenliği açısından şehrimiz için hazırladığımız planlarda ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde deprem mevzuat ve yönetmeliklerine uygun hareket ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın güven içerisinde yaşayacağı şehir inşa ediyoruz." dedi.

Depremin fiziksel yapılardaki hasarlarla birlikte unutulmaz acılarda yaşattığını aktaran Bucak, "Maalesef 11 ilimizi etkileyen depremde insanlarımızın yaşamları boyunca görmemeleri gereken acılarına şahit olduk. Siverek olarak depremin ilk şokunu atlattıktan sonra bütün bir şekilde komşumuz Adıyaman'a akın ettik. Tüm Siverekliler, gerek bireysel gerekse de yardım kuruluşları aracılığıyla 'komşu komşunun külüne muhtaçtır' düsturuyla hareket etti. Felaket anında birliğin, beraberliğin ve yardımlaşmanın önemini gösteren tüm Siverekli hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Bu vesileyle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER
  • MİLLETVEKİLİ DUSAK İLE BAŞKAN BUCAK, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU
    Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak ile Sivere...
  • BAŞKAN BUCAK:
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, daha önce Şan...
  • BELEDİYEMİZ, RAMAZAN KOLİLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYOR
     Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ...
  • BELEDİYEMİZDEN ''RAMAZAN SOFRASI'' BEREKETİ
    Belediyemizden Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ramazan...
  • BAŞKAN BUCAK’TAN RAMAZAN AYI MESAJI
    Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak, 11 ayın sulta...
  • ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEN  SEMT PAZARINDA ETİKET VE TARTI DENETİMİ
    Belediyemiz, semt pazarlarında yaptığı düzenli den...
  • SİVEREK'TE CAMİLER RAMAZAN ÖNCESİ TEMİZLENİYOR
    Belediyemiz  Ramazan ayı öncesinde camilerde ...
  • SİVEREK BELEDİYESPOR DEPLASMANDA 3 PUANI TEK GOLLE ALDI
    Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kocas...
  • SİVEREK'TE DENGBEJLER TARİHİ HAMAMDA HAYKIRDI
    Belediyemiz, dengbejlik geleneğini yaşatmak ve bu ...
  • SİVEREK’TE METRUK EVLERİN YIKIMI SÜRÜYOR
    Belediyemiz tarafından ilçe genelinde yıkım tehlik...
  • SİVEREK'TE DENETİMLERDE TESPİT EDİLEN 5 TON BOZUK ÜRÜN İMHA EDİLDİ
    Belediyemiz, yapılan denetimlerde ele geçirilen bo...
  • SİVEREK’TE METRUK EVİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
    Belediyemiz, duvarı çöken ve tehlike arz eden metr...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    Erişilebilirlik Araçları

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü