Skip to main content

SİVEREK GASTRONOMİ VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

718

Siverek Belediyesi ilçenin yöresel yemeklerinin tanıtımında önemli bir yere sahip olan Gastronomi ve Girişimcilik Merkezindeki çalışmalarda sona yaklaştı.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla bir süre önce çalışmalarına başlanan Siverek Gastronomi ve Girişimcilik Merkezi açılış için gün sayıyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle çalışmalarına başlanan merkez, Siverek’in zengin mutfak kültürünü ve geleneksel lezzetlerini hem yerel hem de uluslararası ziyaretçilere tanıtmak için önemli bir fırsat sunacak.

Geleceğin aşçılarının yetişeceği Gastronomi ve Girişimcilik Merkezinin önemli bir istihdam alanı olması da bekleniyor.

İŞ-KUR tarafından istihdam edilecek 30 kursiyer, 6 aylık eğitimin ardından verilecek sertifikalarla Siverek’in yöresel lezzetlerini Türkiye’nin farklı şehirlerine taşıyacak.

Gastronomi ve Girişimcilik Merkezindeki çalışmaları inceleyen Başkan Ali Murat Bucak, açılışa sayılı günler kaldığını söyledi.

Projeyi önemsediğini dile getiren Başkan Bucak, “Gastronomi merkezinin yapımı ile ilgili yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma var ve yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Bugün de incelemelerde bulunduk. Merkezin nasıl çalışacağını, neler yapılabileceğini müdürlerimiz ve proje sorumlularımız ile fikir jimnastiği yaptık. Bundan sonra Millet Lokantası’nın yemekleri burada çalışanlarımızın eliyle halka ulaştırılacak.” dedi.

“Merkezimiz istihdam kapısı olacak”

Merkezde usta aşçıların eğitim vereceğini aktaran Bucak, “5 tane usta aşçı eşliğinde 30 tane kursiyerimiz burada eğitim alacak ve eğitimin süresi altı ay olacak. Bu kursiyerlerimiz de İŞ-KUR üzerinden destek alacaklar, yani kursiyerlerimize ekonomik destek sağlanacak. Aynı zamanda kendilerini eğitecekler. Siverek‘in tanıtımı için bu çok önemli. Biz bugün farkında olmasak da kursiyerlerimiz altı ay sonra buradan çıktıktan sonra çok iyi birer aşçı ve sunumcu olacaklar. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde farklı illerinde gidip Siverek‘in yöresel yemeklerini orada yeni açacaklar iş yerleri ile satışa sunabilirler. Anlattıklarımın aynısını Siverek’te de yapabilirler. Kısaca merkezimiz aynı zamanda bir istihdam kapısı olacak. Bu yönden çok mutluyum.” diye konuştu.

Plan ve Proje Müdürü Mehmet Seval, Karacadağ Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederek şunları kaydetti:

“Ajanstan yaklaşık 170 bin Euro hibe aldık. 2 aylık hummalı bir çalışmadan sonra projede sona yaklaştık. Bu kapsamda bizden desteğini esirgemeyen Başkanımız Ali Murat Bucak’a, Ajans Genel Sekreteri Yunus Çolak beye çok teşekkür ederim. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Galeri
Video
BENZER HABERLER
  • SİVEREK BELEDİYESİ ENGELLİLERİ UNUTMADI
    Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ve Sosya...
  • BAŞKAN BUCAK'TAN 3 DİLDE 'TERÖRSÜZ TÜRKİYE' MESAJI
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, sosyal m...
  • SİVEREK’TE KÜLTÜR-SANAT KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
    Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğ...
  • SİVEREK’TE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
    Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürl...
  • BAŞKAN BUCAK:
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, bir yıll...
  • SİVEREK'TE KAMU ÇALIŞANLARINA PSİKOLOJİK DESTEK EĞİTİMİ
    Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürl...
  • BAŞKAN BUCAK, SİVEREK OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Siverek ...
  • SİVEREK OSB ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN 44 MİLYON YATIRIM
    Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nde çevre dostu ür...
  • BAŞKAN BUCAK, HALK OYUNLARI EKİBİNİ TEBRİK ETTİ
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Türkiye ...
  • SİVEREK’TE ÜSTYAPI YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
    Siverek Belediyesi, altyapı çalışmaları sırasında ...
  • SİVEREK BELEDİYESİ’NDEN 1 MAYIS’A COŞKULU KUTLAMA
    Siverek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 1 Ma...
  • SİVEREK BELEDİYESİ SALÇA FABRİKASI KURUYOR
    Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafın...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü