Skip to main content

SİVEREK’TEKİ SERALARDA HASAT DÖNEMİ

1037

Siverek’teki seralarda hasat dönemi

Siverek Belediyesi bünyesindeki seralarda bir süre önce ekimi yapılan salatalıkların hasadı başladı.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde bir yandan markalaşma çalışmaları devam ederken diğer yandan tarımsal üretim sürüyor.

Bir süre önce kooperatif üyesi kadınlar tarafından ekimi yapılan salatalıklar, yine üye kadınlar tarafından hasat ediliyor.

Daha sonra paketlenen salatalıklar, satış noktalarında pazara sunuluyor.

Mevsime uygun sebzelerin yetiştirildiği seralar, kadın istihdamına önemli katkı sunarken tarımsal üretim konusunda okul görevi görüyor.

Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram beraberinde Kaymakam Musa Aydemir ile başlayan hasada katıldı.

Seraların kadın istihdamında önemli bir yer tuttuğunu belirten Başkan Vekili Cumali Bayram, “Bugün burada toplam 7 adetten oluşan seralarımızda salatalık, patlıcan ve biber ekimlerimiz yapıldı. Şu anda ilk hasadımızı yapıyoruz. Bulunduğumuz sera, salatalık serası, şu anda kadın kooperatifimiz tarafından hasadı gerçekleştiriliyor. Bu hasatla birlikte kadın kooperatifimiz üzerinde çalışan tüm kadın emekçilerimizin buradan günlük yevmiyeleri de verilecek. Elde edilen satışlardan elde edilen gelirler ile de kadın kooperatifimize bir dahaki sezon için gerekli tohumlar ihtiyaçlar planlanacak. Bir dahaki sezona hazırlık yapılacak, bu seralar vasıtasıyla da Siverek‘te kadınlarımıza bir iş alanı iş istihdamı sağlıyoruz. Bir dahaki seneye daha yüksek miktarda bir üretimle bu işi daha da büyütmek istiyoruz. Bu seraların yapımında ve bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Özellikle seraların kurulumunda desteğini esirgemeyen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Hasatta çalışan ve aynı zamanda kooperatif üyesi Canan Kahraman, “Kadın kooperatifi üyesi olarak burada görev alıyoruz. Bitkilerimizi yetiştiriyoruz, bunlar arasında biber, salatalık ve patlıcan gibi işler yapıyoruz. Burada çalıştığımız her gün için yevmiyelerimizi alıyoruz. Seralar artması durumunda çalışan kadın sayısı da artar.” diye konuştu.

Hasada Başkan Yardımcısı Evrim Began, birim müdürleri ile proje yürütücüleri katıldı.

Galeri
Video
BENZER HABERLER
  • SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN İSMİ PARKA VERİLDİ
    Siverek Belediyesi meclisinin aldığı karar doğrult...
  •  BELEDİYEMİZDEN VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ÇORBA İKRAMI
     Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ilçe...
  • Siverek Belediyespor – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ile berabere kaldı
    Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta mücadele eden Siver...
  • SİVEREK'TE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
    Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde 11 Kasım Milli Ağa...
  • Siverek Belediyespor - Kahta 02 Spor ile berabere kaldı
    Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta mücadele eden Siver...
  • SİVEREK’TE ERKEKLER İÇİN HAMAM VE SAUNA YENİDEN HİZMETE AÇILDI
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, sosyal m...
  • BAŞKAN BUCAK'TAN VEFA ÖRNEĞİ
    Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, görevi b...
  • SİVEREK’TE CUMHURİYET KUTLAMALARI FENER ALAYI’YLA DEVAM ETTİ
    Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesi iş bir...
  • SİVEREK’TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
    Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriye...
  • Başkan Bucak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
        Siverek Belediye Başkanı Ali Murat...
  • SİVEREK BELEDİYESPOR ÜÇÜNCÜ GALİBİYETİNİ ALDI
    Bölgesel Amatör Ligi 2. Grupta mücadele eden Siver...
  • SİVEREK'TE ÜSTYAPI YENİLEME ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI
    Siverek Belediyesi, altyapı çalışmaları sonrasında...
  • BAŞKAN
    KURUMSAL
    GÜNCEL
    KENTE BAKIŞ

    © Copyright 2024 - Siverek Belediyesi
    Tüm Hakları saklıdır. Sitemizdeki içerikler izinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz.

    Siverek Bilgi İşlem Müdürlüğü